De beste laminaat ondervloer voor u?

Te vaak wordt het nut van een laminaat ondervloer helaas onderschat, terwijl het juist veel gunstige effecten met zich meebrengt maar ook vervelende problemen voorkomt. Vergeet niet dat een laminaat ondervloer altijd benodigd is bij het leggen van laminaat. Als expert op het gebied van laminaat vloeren, gaan wij u helpen bij het maken van de juiste keuze in een laminaat ondervloer. U zorgeloos laten genieten van uw laminaat is onze missie!

Functies laminaat ondervloer

Naast de gunstige voordelen op de levensduur van uw laminaat, kan een bepaalde kwaliteit laminaat ondervloer ook verplicht worden gesteld bij appartementen. Het is daarom van belang om goed op de hoogte te zijn welke ondervloer u perse nodig heeft. Wat zijn de exacte functies van een laminaat ondervloer?

 • Laminaat ondervloer heeft een dempende werking
 • Een akoestische dempende laminaat ondervloer dempt het geluid van bijvoorbeeld uw voetstappen of geluid in de ruimte zelf. Daardoor zullen de ‘klik-klak’ geluiden door bijvoorbeeld hoge hakken gedempt worden en krijgen de voetstappen een meer massievere klank. Uw onderburen zullen zeker een wereld van verschil merken met een akoestische dempende laminaat ondervloer. Sterker nog, bewoners van appartementen en bovenwoningen zijn verplicht om een laminaat ondervloer in gebruik te nemen met een minimale demping van 10dB. Let daarom bij aanschaf van een laminaat ondervloer in welke mate deze geluiddempend werkt en welke woonsituatie bij u van toepassing is.

 • Laminaat ondervloer werkt egaliserend
 • Vaak komt het voor dat er veel oneffenheden te bespeuren valt op het vloeroppervlakte. Dit kan ten koste gaan van de levensduur en uiterlijk van het laminaat. Een laminaat ondervloer heeft hierin een egaliserende werking.

 • Laminaat ondervloer werkt warmte-isolerend
 • Een warm, geïsoleerde huis is altijd fijn in de koude winter maanden. U kunt met een laminaat ondervloer een positieve bijdrage leveren aan de warmte isolatie van uw huis. Heeft u een vloerverwarming of vloerverkoeling? Let dan op de R-waarde welke vermeldt staat op de verpakking.

  Wees goed geïnformeerd!

  Een laminaat ondervloer is bedoeld om lang mee te gaan en het is vervelend om er later achter te komen dat u bijvoorbeeld een verkeerde keuze heeft gemaakte qua geluidsdemping of isolatie. Zorg er daarom voor dat u gelijk de juiste laminaat ondervloer aanschaft die u nodig heeft. Bezoek daarom onze gezellige showroom en laat u adviseren door onze experts!

  Informatie aanvragen?

  Laminaat nodig?

  Bezoek onze webwinkel!